[GE users] SGE6 bug with calendars?

Andy Schwierskott andy.schwierskott at sun.com
Tue Jul 6 13:46:50 BST 2004


Hi,

looks like we need more hints how to reproduce the problem.

I tried the following:

   - added calendar
   - removed calendar
   - readded calendar
   - shutdown qmaster/scheduler
   - restarted qmaster/scheduler

the "D" state was always as execpted and no jobs were scheduled when the
queue had a calendar disable.

Andy

> I have got the same issue.
> I want to confirm it because I have red in Issuezilla:
>
> ------- Additional Comments From Andreas Haas
> <mailto:andreas at sunsource.net> 2004-07-05 05:36 PDT -------
>
> Couldn't reproduce this behaviour so far.
> With a S9 master and RHEL 7.2 client calendars do work in my environment.
>
> Also qstat -f shows as expected the 'D' indicator for queue instances
> that are disabled due to calendar.
>
> ***************************************************************************
>
>
>
> Beadles, Jeff wrote:
>
> >It appears that calendars are not working in sge6, or at least not working like they did in version 5.3.
> >
> >For example;
> >
> >I have a calendar 'workday_block'
> >$ qconf -scal workday_block
> >calendar_name    workday_block
> >year             NONE
> >week             mon-fri=6-18=off
> >
> >And have it applied to a queue;
> >
> >$ qconf -sq all.q at myhost | grep calendar
> >calendar              workday_block
> >
> >And try to run a job on 'myhost';
> >
> >$  date
> >Fri Jun 25 07:11:21 PDT 2004
> >
> >(It's after 6am, so it shouldn't run)
> >
> >$ qsub -cwd -q all.q at myhost sleep.sh
> >Your job 1829 ("sleep.sh") has been submitted.
> >
> >
> >And a few seconds later;
> >
> >$ qstat -r
> >job-ID  prior   name       user         state submit/start at     queue                          slots ja-task-ID
> >-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> >   1829 0.51117 sleep.sh   jeffb        r     06/25/2004 07:11:41 all.q at myhost                         1
> >       Full jobname:     sleep.sh
> >       Master queue:     all.q at myhost
> >       Hard Resources:   h_rt=14400 (0.000000)
> >       Soft Resources:
> >       Hard requested queues: all.q at myhost
> >
> >In version 5, this works just fine.  Anyone know of a difference in this area for v6, or is it a bug?
> >
> >Regards,
> >	-Jeff

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list