[GE users] 1-CPU job in parallel environment

Bernard Li bli at bcgsc.ca
Thu Jan 13 01:10:04 GMT 2005


Hi Wolfgang:

Which LAM/MPI integration scripts are you using?  Or did you write your
own?

Thanks,

Bernard 

> -----Original Message-----
> From: Wolfgang Dobler [mailto:Wolfgang.Dobler at ucalgary.ca] 
> Sent: Wednesday, January 12, 2005 17:07
> To: users at gridengine.sunsource.net
> Subject: [GE users] 1-CPU job in parallel environment
> 
> I have a user who wants to do serial runs with an application 
> that requires MPI even for those. Our parallel environment 
> `lam' starts up lam-mpi for the given number of nodes and 
> stops it after the job.
> 
> If he tries to submit his job with
> 
>   qsub -pe lam 1 test.csh
> 
> in order to have sge start up lam-mpi for him, he gets
> 
>   Unable to run job: error: no suitable queues.
>   Exiting.
> 
> Is it true that a parallel environment cannot be used with 
> less than two processes?
> 
> Here's the pe configuration
> 
>   pe_name           lam
>   slots             500
>   user_lists        NONE
>   xuser_lists       NONE
>   start_proc_args   /usr/local/bin/wd-lam-sge start
>   stop_proc_args    /usr/local/bin/wd-lam-sge stop
>   allocation_rule   2
>   control_slaves    FALSE
>   job_is_first_task TRUE
>   urgency_slots     min
> 
> I tried other allocation_rules, but without success.
> 
> We are using gridengine 6.0u1
> 
> 
> W o l f g a n g
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
> 
> 

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list