[GE users] LoadSensors not behving as expected

Reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Sun Jan 16 13:49:20 GMT 2005


    [ The following text is in the "ISO-8859-1" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

The "qloadsensor" is used as a built-in default. If this script is there, the 
local entries will not be honored. Since your qloadsensor has a typo as you 
told me, can you just rename or delete it? Then the entries in the 
configurations should be used. - Reuti

Quoting Arati Kadav <aratik at cse.iitk.ac.in>:

> Hi,
> qconf -sconf gave me this:
> <snip>
> qmaster_spool_dir         /gridware/sge/default/spool/qmaster
> execd_spool_dir           /gridware/sge/default/spool
> binary_path               /gridware/sge/bin
> mailer                    /bin/mailx
> xterm                     /usr/openwin/bin/xterm
> load_sensor               none
> prolog                    none
> epilog                    none
> <snip>
> 
> and the command
>  qconf -sconf csews202  gives me:
> csews202.cse.iitk.ac.in:
> mailer                    /bin/mailx
> load_sensor               /scripts/applicationSensor.sh
> xterm                     /usr/openwin/bin/xterm
> qlogin_daemon             /usr/sbin/in.telnetd
> rlogin_daemon             /usr/sbin/in.rlogind
> 
> I didnt get any such message in the messages fied though.
> Regards,
> Arati
> --
> Arati Kadav
> MTech CSE
> IIT, Kanpur
> www.cse.iitk.ac.in/users/aratik
> "What's the worlds greatest lie?" the boy asked, completely surprised.
> "It's this: that at a certain point in our lives, we lose control of what's
> happening to us, and our lives become controlled by fate. That's the
> world's greatest lie."
> 
> ----- Original Message -----
> From: "Reuti" <reuti at staff.uni-marburg.de>
> To: <users at gridengine.sunsource.net>
> Sent: Sunday, January 16, 2005 5:56 PM
> Subject: Re: [GE users] LoadSensors not behving as expected
> 
> 
> > What is the definition in the global configuration, i.e. "qconf -sconf"
> without
> > using a hostname. Was the local configuration loaded during startup of
> the
> > execd (otherwise there is an output like "local configuration csews202
> not
> > defined - using global configuration")? - Reuti
> >
> > > Thanks for pointing that out. I found that the loadsensor that grid is
> > > trying to run by default is:
> > >  /gridware/sge/bin/solaris64/qloadsensor
> > > which contains soem errors.
> > > But when i see qconf -mconf csews202 I get these values:
> > >
> > > mailer                    /bin/mailx
> > > load_sensor               /scripts/applicationSensor.sh
> > > xterm                     /usr/openwin/bin/xterm
> > > qlogin_daemon             /usr/sbin/in.telnetd
> > > rlogin_daemon             /usr/sbin/in.rlogind
> > >
> > > Why is the different loadsensor being used ?
> >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> > For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
> 



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list