[GE users] Re: LAM SGE Integration issues with rocks 4.1

Srividya Valivarthi srividya.v at gmail.com
Sat Jan 21 01:46:25 GMT 2006


    [ The following text is in the "ISO-8859-1" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

Thanks reuti.. Seems putting the export path in all .bashrc, .bash_profile,
.profile did not work.. But, after specifying the
LD_LIBRARY_PATH with a -v option with qsub. It worked just fine..

Thanks again for your patience,
Srividya


On 1/20/06, Reuti <reuti at staff.uni-marburg.de> wrote:
>
> Am 20.01.2006 um 18:58 schrieb Srividya Valivarthi:
>
> <snip>
>
> > However, now I use the following script to run a mpihello script and
> > get the following error:
> > Script
> > ------------
> > #!/bin/sh
> > #$ -cwd
> > #$ -j y
> > #$ -S /bin/bash
> > export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/opt/lam/gnu/lib
> > echo $LD_LIBRARY_PATH
> > ldd mpihello
> > /opt/lam/gnu/bin/mpirun C mpihello
> >
> > error
> > --------
> > :/opt/lam/gnu/lib
> >         liblamf77mpi.so.0 => /opt/lam/gnu/lib/liblamf77mpi.so.0
> > (0x40000000)
> >         libmpi.so.0 => /opt/lam/gnu/lib/libmpi.so.0 (0x4000e000)
> >         liblam.so.0 => /opt/lam/gnu/lib/liblam.so.0 (0x40070000)
> >         libutil.so.1 => /lib/libutil.so.1 (0x00de9000)
> >         libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x00c60000)
> >         libpthread.so.0 => /lib/tls/libpthread.so.0 (0x00cff000)
> >         libc.so.6 => /lib/tls/libc.so.6 (0x00b34000)
> >         /lib/ld-linux.so.2 (0x00b1b000)
> > mpihello: error while loading shared libraries: liblamf77mpi.so.0:
> > cannot open shared object file: No such file or directory
> > ----------------------------------------------------------------------
> > -------
> > It seems that [at least] one of the processes that was started with
> > mpirun did not invoke MPI_INIT before quitting (it is possible that
> > more than one process did not invoke MPI_INIT -- mpirun was only
> > notified of the first one, which was on node n0).
> >
> > mpirun can *only* be used with MPI programs (i.e., programs that
> > invoke MPI_INIT and MPI_FINALIZE).  You can use the "lamexec" program
> > to run non-MPI programs over the lambooted nodes.
> > ----------------------------------------------------------------------
> > -------
>
> Now you might face the effect, that also on the slave-node the
> LD_LIBRARY_PATH isn't setup. Can you try to put your line:
>
> export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/opt/lam/gnu/lib
>
> in your .basrc and/or .profile? On the one hand, there are strict
> rules which of the settings files will be sourced under what
> circumstances (man bash => chapter INVOCATION), but some Linux
> distributions source additonal ones. As we have SuSE, I'd suggest to
> try one after the other of the ones mentioned in the man page.
>
> BTW: Having set unix_behavor, the -S switch is no longer necessary.
>
> HTH - Reuti
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>
>



More information about the gridengine-users mailing list