[GE users] Regarding SGE Installation - newbie

Krishnaprasad k.krishna at hcl.in
Mon Jun 19 06:32:12 BST 2006


    [ The following text is in the "ISO-8859-1" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

hi
    I am using sge6.0
    Linux distribution - RHEL 4.0 WS 2.6.16 kernel
   
thanks
krishna
   

Rayson Ho wrote:

> Hi,
>
> I'm going to bed soon since it's almost 1am in Toronto -- however,
> please provide more info, and others (or myself) will be able to help
> you soon...
>
> - what update version of SGE 6.0 are you trying to install??
> - what Linux distribution?
>
> Also, you can also try "classic spooling" if you are having problems
> with Berkeley DB spooling.
>
> Rayson
>
>
>
> On 6/19/06, Krishnaprasad <k.krishna at hcl.in> wrote:
>
>> Hi all
>>       I am new to sun grid engine. Iam using 2.6 kernel x66 machine.
>> while trying to install sge iam facing the following errors.
>>
>>    Iam facing errors in "Setting Spooling" step. I have attached the
>> errors as below.
>>
>> creating directory: /opt/gridengine/default/spool/spooldb
>> Dumping bootstrapping information
>> Initializing spooling database
>> critical error: cannot startup spooling context
>> error: couldn't open database environment for server "local spooling",
>> directory "/opt/gridengine/default/spool/spooldb": (22) Invalid argument
>> error: startup of rule "default rule" in context "berkeleydb spooling"
>> failed
>> error: couldn't open database environment for server "local spooling",
>> directory "/opt/gridengine/default/spool/spooldb": (22) Invalid argument
>> error: trigger function of rule "default rule" in context "berkeleydb
>> spooling" failed
>> error: no connection open to berkeley database
>> "/opt/gridengine/default/spool/spooldb"
>> error: shutdown of rule "default rule" in context "berkeleydb spooling"
>> failed
>>
>> Command failed: ./utilbin/lx26-x86/spoolinit berkeleydb libspoolb
>> /opt/gridengine/default/spool/spooldb init
>>
>> Probably a permission problem. Please check file access permissions.
>> Check read/write permission. Check if SGE daemons are running.
>>
>> I have given the read-write permission for the installed directory. I
>> have given the port number also for running sge_daemons.
>>
>> thanks for your time.
>>
>> rgds
>> krishnaprasad
>>
>>
>>
>> -- 
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
>> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>>
>>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>


-- 
Rgds

KRISHNAPRASAD.K
R&D Engineer
HCL INFOSYSTEMS LTD
PONDICHERRY
Mob: 09894530948

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list