[GE users] Consumable complex not being consumed?

Reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Fri Jun 8 20:20:58 BST 2007


Am 08.06.2007 um 17:09 schrieb Daire Byrne:

> Reuti,
>
>> what is:
>>
>> qhost -F license_mayaT
>>
>> showing?
>
> Typical output is:
>
> HOSTNAME                ARCH         NCPU  LOAD  MEMTOT  MEMUSE   
> SWAPTO  SWAPUS
> ---------------------------------------------------------------------- 
> ---------
> global                  -               -     -       -        
> -       -       -
>     Host Resource(s):      gc:license_mayaT=5.000000
> lust1b.prod.local       lx24-amd64      2  0.24    5.8G    2.2G     
> 2.0G    8.0K
>     Host Resource(s):      gc:license_mayaT=5.000000
>
> etc. for all hosts. It definitely there as asking for 6 licenses  
> blocks the job from running. But once it does run the value remains  
> the same. Maybe I should just try recreating the complex?

I don't see this, for me it's perfectly working - even if I create a  
complex with name license_mayaT (also SGE 6.1). - Reuti


> Regards,
>
> Daire
>
>
> ----- "Reuti" <reuti at staff.uni-marburg.de> wrote:
>> Hi,
>>
>> Am 08.06.2007 um 16:25 schrieb Daire Byrne:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> I setup some consumable complexes for licenses but they aren't
>>> getting decremented when a job requests a "license".
>>>
>>> # qconf -sc | grep license
>>> #name               shortcut   type        relop requestable
>>> consumable default  urgency
>>>
>> #-------------------------------------------------------------------- 
>> -
>>
>>> --------------------
>>> license_mayaC       l_mC       INT         <=    YES
>>> YES        0        0
>>> license_mayaT       l_mT       INT         <=    YES
>>> YES        0        0
>>> license_mayaU       l_mU       INT         <=    YES
>>> YES        0        0
>>>
>>> # qconf -se global | grep license
>>> license_mayaC=0,license_mayaT=5,license_mayaU=5
>>>
>>> If I submit a job using:
>>>   qrsh -V -now n -q qapp.q -l hostname=$HOSTNAME,license_mayaT=5 -b
>>
>>> y glxgears
>>>
>>> Checking with "qconf -se" I still have license_mayaT=5 afterwards.
>>
>>> It's not being "consumed". Have I missed a config option somewhere?
>>
>>> If I request license_mayaT=6 the job doesn't run because I haven't
>>
>>> got enough licenses which suggests SGE is recognising the complex
>>> just not consuming it while the job is running. I am using SGE 6.1
>>
>>> on a mix of x86 and x86_64 servers/clients. This used to work for
>>> me last time I installed and configured SGE - have I found a bug?
>>
>> what is:
>>
>> qhost -F license_mayaT
>>
>> showing?
>>
>> -- Reuti
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
>> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list