[GE users] qsh and OS X

Jerry Mersel jerry.mersel at weizmann.ac.il
Tue Jun 19 12:56:10 BST 2007


    [ The following text is in the "UTF-8" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some characters may be displayed incorrectly. ]

Hi Reuti:

  If I use ssh without -Y, and set the display then it doesn't work.
  The user said that the firewall is turned off. Although I didn't check 
it myself.

                                                             Regards,
                                                                Jerry

Reuti wrote:

> Am 19.06.2007 um 10:33 schrieb ?'??:
>
>> If I use ssh -Y from the master or sub-nodes it works.
>
>
> If you use "ssh -Y", the X11 will tunnel through ssh - only port 22  
> is needed. This will work even with a firewall for other ports
>
> Did you try to setup SGE to use ssh instead of rsh?
>
>> I can run X applications on the MAC machine.
>
>
> Yes, okay. But what if you "ssh" to a node (without using -X or -Y),  
> and set then the display by hand as you would like to force SGE to  
> do. Is it then also working?
>
> -- Reuti
>
>
>> If I try qrsh and then set the display it won't work.
>> If I try qsh -display I don't get a xterm.
>>
>> So ...
>>
>> X is running on the MAC without a firewall
>> The nodes are on a private network but I allow forwarding from the  
>> master node,
>> and set up a NAT table on the master node.
>>
>> All I get from qrsh is:
>>
>>
>> Xlib: connection to "yam.weizmann.ac.il:0.0" refused by server
>> Xlib: No protocol specified
>>
>> xterm Xt error: Can't open display: yam.weizmann.ac.il:0
>>
>>                          Regards,
>>                            Jerry
>>
>>
>>
>> -----Original Message-----
>>
>>> From Reuti <reuti at staff.uni-marburg.de>
>>
>> Sent Mon 6/18/2007 6:02 PM
>> To users at gridengine.sunsource.net
>> Subject Re: [GE users] qsh and OS X
>>
>> Am 18.06.2007 um 16:15 schrieb Jerry Mersel:
>>
>>> I'm trying to run a interactive X job. The display is on a OS X
>>> machine.
>>>
>>> I ran xhost + , and "qsh -display " but I can't seem to run X jobs
>>> from
>>> the nodes on OS X.
>>>
>>> Can someone please point me in the right direction.
>>
>>
>> X11 is running on the Mac?
>> The firewall on the Mac allows connections?
>> There is a direct network connections between the Mac and the node,
>> i.e. the nodes are not on a private (hidden) network?
>>
>> Another option might be to start just a qrsh session with a setup to
>> use "ssh -Y" for the connection, and then start xterm there. Using
>> "xhost +" is unsafe.
>>
>> -- Reuti
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
>> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
>> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list