[GE users] debugging daemons with SGE_DEBUG_LEVEL

Daniel Templeton Dan.Templeton at Sun.COM
Wed May 30 22:16:47 BST 2007


    [ The following text is in the "UTF-8" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some characters may be displayed incorrectly. ]

Kirk,

You should be using:

#Set debug level
. ${SGE_ROOT}/util/dl.sh
dl 5
echo $SGE_DEBUG_LEVEL


For more debugging info, see:

http://blogs.sun.com/templedf/entry/using_debugging_output

Daniel


Kirk Patton wrote:
> Hello,
>
> I would like to get the daemons to output debug information so that I can glean some additional information reguarding a problem we have been having.  
>
> I have tried modifying the startup script for sge_execd as a test before I try it for sge_schedd.
>
> Although I have set the debug level using dl.sh, I get no debug output reguarless of the debug level I try.
>
> Here is the snipped I am using in the startup script /etc/init.d/sge_execd.
>
> ...
> SGE_ROOT=/import/tools/sge/6.0; export SGE_ROOT
> SGE_CELL=default; export SGE_CELL
>  
> #Set debug level
> . ${SGE_ROOT}/util/dl.sh 5
> echo $SGE_DEBUG_LEVEL
> ...
>
>
> After I restart the script, I get a message at the terminal that sge_execd is starting and the daemon is in the forground, but I never have seen any debug output.
>
> Am I doing something wrong?
>
> Thanks,
> Kirk
>
> Here is the script I am calling.
> ...
> dl() {
>    case "$1" in
>       0) unset SGE_DEBUG_LEVEL; unset SGE_ND ;;
>       1) SGE_DEBUG_LEVEL="2 0 0 0 0 0 0 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       2) SGE_DEBUG_LEVEL="3 0 0 0 0 0 0 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       3) SGE_DEBUG_LEVEL="2 2 0 0 0 0 2 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       4) SGE_DEBUG_LEVEL="3 3 0 0 0 0 3 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       5) SGE_DEBUG_LEVEL="3 0 0 3 0 0 3 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       6) SGE_DEBUG_LEVEL="32 32 32 0 0 32 32 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       8|7) echo dl: $1 is a still unused debugging level ;;
>       9) SGE_DEBUG_LEVEL="2 2 2 0 0 0 0 0"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       10) SGE_DEBUG_LEVEL="3 3 3 0 0 0 0 3"; export SGE_DEBUG_LEVEL; SGE_ND="true"; export SGE_ND ;;
>       *) echo "usage: dl <debugging_level>"
>          echo "       debugging_level 0 - 10"
>    esac
> }
>  
> dl $1
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>
>   




    [ Part 2: "Attached Text" ]

    [ The following text is in the "iso-8859-1" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net



More information about the gridengine-users mailing list