[GE users] Reg: windows domain users access to grid

manju a manju.kudu at gmail.com
Thu Nov 1 08:11:56 GMT 2007


    [ The following text is in the "ISO-8859-1" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

Hi Harald,

I changed the load sensors to static_load using this command qconf
-mconf win_host_name n i restarted the execution host.. still not able
to get that sge_execd process under process list!!!! and another thing
i observed is qloadersensor.exe is running on the working
machine(where the sge_execd is running)... but i couldn't find it in
the not working machine... i reinstalled the SFU n applied the patch,
yes off course  i disabled the DEP.... no luck yet.... this type of
problem i m facing in nearly 5 to 6 machines... which is having two
drives n user profile pointing in to D drive n checked the OS patch
level it looks same in all the machines.........

thanks
Manjunath

On Oct 31, 2007 10:40 PM, Harald Pollinger <Harald.Pollinger at sun.com> wrote:
> Manju,
>
> signal 11 means "segmentation fault", i.e. the load sensor tries to
> access some not allocated memory. As the load sensors works on all other
> systems, I still assume that something is wrong with your Windows version...
>
> As a workaround, you could configure a different load sensor, at first
> only a dummy load sensor. "qconf -sconf <windows_host_name>" shows you
> what load sensor is currently configured, it should be
> "$SGE_ROOT/util/resources/loadsensors/interix-loadsensor.sh".
>
> Just configure a different load sensor script, e.g. one that only
> returns static data like the static_load.sh I've attached to this E-Mail.
>
> If the execd works with this load sensor, we should dig deeper into the
> load sensors problem.
>
> Regards,
> Harald
>
>
>
>
> manju a wrote:
> > Hi Harald,
> >
> > please find the logs from the execution host (this logs from windows
> > execution host)
> >
> > 10/31/2007 06:23:29|execd|execd_host|I|starting up SGE 6.1u2 (win32-x86)
> > 10/31/2007 06:23:31|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:23:33|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:23:35|execd|execd_host|I|controlled shutdown 6.1u2
> > 10/31/2007 06:24:04|execd|execd_host|I|starting up SGE 6.1u2 (win32-x86)
> > 10/31/2007 06:24:05|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:24:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:24:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:25:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:26:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:26:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:27:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:28:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:28:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:29:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:30:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:30:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:31:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:32:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:32:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:33:27|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:34:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:34:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:35:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:36:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:36:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:37:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:38:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:38:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:39:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:40:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:40:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:41:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:42:06|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:42:46|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:43:26|execd|execd_host|E|load sensor died through signal = 11
> > 10/31/2007 06:43:29|execd|execd_host|I|controlled shutdown 6.1u2
> >
> > if i tried to start from $SGE_ROOT/bin/win32-x86/sge_execd after i m
> > in to dl 5 mode.... it will keep on struck at starting sge_execd , at
> > that time i can see the sge_execd process under process list !!!! but
> > it will not start.....
> >
> > please let me know if you got any thing atleast with this logs....
> >
> > thanks
> > Manjunath A.
> >
> >
> >
> > On Oct 31, 2007 7:00 PM, manju a <manju.kudu at gmail.com> wrote:
> >> yes i done that one also!!!! but no luck..... if i start
> >> /etc/init.d/sgeexecd start process it will come n disappear within a
> >> sec from the process list....
> >>
> >>
> >> On Oct 31, 2007 6:52 PM, Harald Pollinger <Harald.Pollinger at sun.com> wrote:
> >>> manju a wrote:
> >>>> Hi Harald,
> >>>>
> >>>> i already applied this hot fixes but not as suggested in the page(i
> >>>> mean order while applying the hot fixes) does it makes any difference
> >>>> ???
> >>> The page says: Yes, it makes a difference, apply them only in the
> >>> suggested order to make sure all of them work.
> >>>
> >>> Regards,
> >>> Harald
> >>>
> >>>
> >>>> thanks
> >>>> Manju
> >>>>
> >>>> On Oct 31, 2007 4:56 PM, Harald Pollinger <Harald.Pollinger at sun.com> wrote:
> >>>>> manju a wrote:
> >>>>>> Hi Harald,
> >>>>>>
> >>>>>>  i can see the below messages from master at  this location
> >>>>>> $SGE_ROOT/farm/spool/qmaster/messages
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> 10/30/2007 23:00:07|qmaster|testqmaster|E|commlib error: got read
> >>>>>> error (closing "execd_host.abc.com/qstat/85")
> >>>>>> 10/30/2007 23:28:44|qmaster|testqmaster|E|commlib error: got read
> >>>>>> error (closing "execd_host.abc.com/qconf/121")
> >>>>>> 10/30/2007 23:32:03|qmaster|testqmaster|E|commlib error: got read
> >>>>>> error (closing "execd_host.abc.com/qconf/125")
> >>>>>> 10/30/2007 23:32:44|qmaster|testqmaster|E|commlib error: got read
> >>>>>> error (closing "execd_host.abc.com/execd/1")
> >>>>>> 10/30/2007 23:33:28|qmaster|testqmaster|E|commlib error: got read
> >>>>>> error (closing "execd_host.abc.com/execd/1")
> >>>>>>
> >>>>>> what this commlib error means ???
> >>>>> It means that the qmaster is just before reading or already is reading
> >>>>> some data from the execd, but then the execd suddenly 'vanishes'.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>> testqmaster ----> qmaster server name
> >>>>>>
> >>>>>> execd_host-----> execution host name (sge_execd process not running
> >>>>>> machine name )
> >>>>>>
> >>>>>> pleas let me know if you got any thing from this logs....i m still
> >>>>>> trying to make run this sge_execd process but no luck.. please help me
> >>>>>> out this.......
> >>>>> I guess there is simply something wrong with your Windows/SFU host. You
> >>>>> could try to apply all Hotfixes suggested on this page:
> >>>>> http://www.duh.org/interix/hotfixes.php
> >>>>>
> >>>>> This is just a collection of all official Microsoft Hotfixes for SFU.
> >>>>> It's very difficult to find the Hotfixes and their dependencies on the
> >>>>> Microsoft pages, so just apply them in the order suggested here for your
> >>>>> Windows version.
> >>>>>
> >>>>> Regards,
> >>>>> Harald
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>> thanks
> >>>>>> Manjunath A,
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> On Oct 30, 2007 4:45 PM, Harald Pollinger <Harald.Pollinger at sun.com> wrote:
> >>>>>>> manju a wrote:
> >>>>>>>> Hi Harald,
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> i like to give some more information
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> whatever working machines all the windows profiles pointing in to
> >>>>>>>> "C:\Document and Settings"  do you think this will matters ????
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> and non working machines (sge_execd not running) Windows profiles
> >>>>>>>> pointing to "D:\Users"
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> this is the only difference i found between working and non working machines...
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> no error found while i m installing machine as execution host, i
> >>>>>>>> carried out the installation process same as the working machines....
> >>>>>>> This might matter for job execution, but it doesn't matter for the Execd
> >>>>>>> startup.
> >>>>>>>
> >>>>>>> I found this:
> >>>>>>> The "TERMINATE dispatcher because j == 1" line gets printed when the
> >>>>>>> Execd either receives a SIGTERM or a SIGINT signal or it receives a
> >>>>>>> shutdown request from the QMaster.
> >>>>>>>
> >>>>>>> As I can't see any request from the QMaster in the trace file sniplet
> >>>>>>> you sent me, I assume the Execd received a SIGTERM or a SIGINT signal.
> >>>>>>> I can't tell you where this signal came from.
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>> Regards,
> >>>>>>> Harald
>
>
> --
> Sun Microsystems GmbH         Harald Pollinger
> Dr.-Leo-Ritter-Str. 7         N1 Grid Engine Engineering
> D-93049 Regensburg            Phone: +49 (0)941 3075-209  (x60209)
> Germany                       Fax: +49 (0)941 3075-222  (x60222)
> http://www.sun.com/gridware
> mailto:harald.pollinger at sun.com
> Sitz der Gesellschaft: Sun Microsystems GmbH, Sonnenallee 1,
> D-85551 Kirchheim-Heimstetten
> Amtsgericht Muenchen: HRB 161028
> Geschaeftsfuehrer: Wolfgang Engels, Dr. Roland Boemer
> Vorsitzender des Aufsichtsrates: Martin Haering
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list