[GE users] Segmentation Fault(coredump) during qmake

tcheard tom.heard at eservglobal.com
Mon Dec 1 21:37:48 GMT 2008


Its not the parallel environment thats the problem, I get the same problem when I just do a qmake build and when I do a qmake -cwd -V -pe make 10 -- build.

Tom

> Hi,
> 
> Am 27.11.2008 um 21:45 schrieb tcheard:
> 
> > I'm trying to do a build with qmake on a prototype system of sge6.2  
> > with four execution hosts.
> >
> > When I do it with a normal gmake with an excert of output I get:
> >
> > theard at eng-prf-cont01:~/build/THIRD_PARTY$ gmake build
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/zlib
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/trio
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/TCL
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/oSIP2
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/sqlite3
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/cryptopp
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/xerces
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/ilu
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/glib
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/ORBit
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/gnupg
> >
> > Where as when I do it with qmake the supposed same section of  
> > output gives me:
> >
> > theard at eng-prf-cont01:~/build/THIRD_PARTY$ qmake -cwd -V -- -j 10  
> > build
> 
> you will need to request a PE and submit like:
> 
> qmake -cwd -V -pe make 10 -- build
> 
> -- Reuti
> 
> 
> > this call might lead to a recursive qmake call:
> > if [ "subsystem programs " != "" ]; then dirs="subsystem programs  
> > "; else dirs=`ls`; fi; for i in $dirs; do if [ -f $i/Makefile -o -f  
> > $i/makefile ]; then (cd $i; echo CPINC: `pwd` 1>&2; qmake cpinc >/ 
> > dev/null); fi done
> > starting on local machine
> >
> > dynamic mode
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/zlib
> > /bin/ksh: 15708 Segmentation Fault(coredump)
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/trio
> > /bin/ksh: 15727 Segmentation Fault(coredump)
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/TCL
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/oSIP2
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/sqlite3
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/cryptopp
> > /bin/ksh: 15757 Segmentation Fault(coredump)
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/subsystem/xerces
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/ilu
> > /bin/ksh: 15781 Segmentation Fault(coredump)
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/glib
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/ORBit
> > CPINC: /home/build/build/theard/THIRD_PARTY/programs/gnupg
> >
> > this call might lead to a recursive qmake call:
> > if [ "subsystem programs " != "" ]; then dirs="subsystem programs  
> > "; else dirs=`ls`; fi; for i in $dirs; do if [ -f $i/makefile -o -f  
> > $i/Makefile -o -f $i/Imakefile ]; then (cd $i; echo BUILD: `pwd`  
> > 1>&2; qmake build >/dev/null); fi done
> > starting on local machine
> >
> >
> > Have I done something wrong here? Or is my grid not working  
> > properly? Any Help would be greatful
> >
> >
> > Tom
> >
> > ------------------------------------------------------
> > http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do? 
> > dsForumId=38&dsMessageId=90140
> >
> > To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users- 
> > unsubscribe at gridengine.sunsource.net].

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=90633

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list