[GE users] Is this a bug?

reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Wed Dec 3 13:36:30 GMT 2008


Hi,

Am 03.12.2008 um 14:27 schrieb Aaron Turner:

> Dear All,
>
> Every now and then we have a user who submits a job or jobs  
> requesting a
> memory usage of zero.

what do you mean in detail:

$ qsub -l virtual_free=0 ...

?


> Sun Grid Engine seems to interpret this as a
> request for an infinite amount of memory and it pushes queues into an
> error. Or at least I assume this is what it is doing as often 0 is  
> used
> for infinity elsewhere.
>
> Is this a bug, or is our config (which is fairly standard) at fault?
>
> In theory a script could be written to trap this and throw back an
> error, to wrap qsub,

A qsub-filter will be available in a future version of SGE.

-- Reuti

> but I'd rather not write extra code that might
> potentially break between releases (although the API and command  
> line is
> remarkably stable, so that isn't very likely).
>
> Regards,
>
>    Aaron Turner
>
> ------------------------------------------------------
> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do? 
> dsForumId=38&dsMessageId=90857
>
> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users- 
> unsubscribe at gridengine.sunsource.net].

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=90859

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list