[GE users] Scheduler Configuration

reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Tue Dec 23 16:43:11 GMT 2008


Am 23.12.2008 um 17:16 schrieb Robert Healey:

> reuti wrote:
>> Am 23.12.2008 um 09:44 schrieb Robert Healey:
>>
> <snip>
>>
>> Is "qhost -F" showing negative values for the slots entry?
>>
>> -- Reuti
>>
>>
> <snip>
>
> Its currently showing -6 slots remaining.
>
>
> compute-8-24.local      lx24-amd64      8  6.00    7.8G  377.8M     
> 8.0G
>      0.0
>     hl:arch=lx24-amd64
>     hl:num_proc=8.000000
>     hl:mem_total=7.799G
>     hl:swap_total=7.997G
>     hl:virtual_total=15.797G
>     hl:load_avg=6.000000
>     hl:load_short=6.000000
>     hl:load_medium=6.000000
>     hl:load_long=5.930000
>     hl:mem_free=7.430G
>     hl:swap_free=7.997G
>     hl:virtual_free=15.428G
>     hl:mem_used=377.828M
>     hl:swap_used=0.000
>     hl:virtual_used=377.828M
>     hl:cpu=75.200000
>     hl:np_load_avg=0.750000
>     hl:np_load_short=0.750000
>     hl:np_load_medium=0.750000
>     hl:np_load_long=0.741250
>     hc:slots=-6.000000

Then the internal accouting got out of sync. After all processes left  
the node it should normalize.  Did you define the exechost slots  
value while jobs were already in the system?

One strange thing I notice is the load: with in total 8+6=14 running,  
the lioad should be much higher.

-- Reuti

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=94099

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list