[GE users] windows execution host installation problem

nico duce nicoduce at gmail.com
Mon Jan 7 10:41:40 GMT 2008


    [ The following text is in the "WINDOWS-1252" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

One question, I thought you must make installations with the csp
certificates option. Is that correct ?

Nico

On Jan 7, 2008 5:44 AM, Jigar Halani <jigar at talentain.com> wrote:

>  Sandeep,
>
>
>
> OK let's start from the scratch.
>
>
>
> 1)      First install a new Linux machine and make it a execution host, if
> this works that means your Grid-master machine is Ok. Now add a entry of
> windows machine into /etc/hosts and add the same machine as
> execution/submission host with the help of following command:
>
>                 # qconf ?ah <hostname>
>
>                # qconf ?as <hostname>
>
> 2)      Now login to windows machine as " Administrator'.
>
> 3)      Create a folder C:\Unix\etc.
>
> 4)      Copy /etc/passwd and /etc/group files from Qmaster (Grid-master)
> in C:\Unix\etc
>
> 5)      Install Microsoft Services for Unix.
>
> 6)      Choose custom installation.
>
> 7)      Select all the tools to be installed
>
> 8)      Choose "Local user name mapping server, and give the path of both
> the file (e.g. in our case C:\Unix\etc\passwd and C:\Unix\etc\group
> respectively)
>
> 9)    Now once you install the SFU, start the SFU administration.
>
> 10)   Click client for NFS, Check write properties for Group  and Others.
> Click Apply on right top corner.
>
> 11)    Now go to user name mapping and map the Administrator with ROOT
>
> 12)   Click on the password sync.
>
> 13)   Apply and exit
>
> 14)   Now specify the ports (e.g. sge_qmaster 1536/tcp and sge_execd
> 1537/tcp) into c:\windows\system32\drivers\etc\services
>
> 15)   Make a link of NFS, with the help of kron shell
>
> 16)   And run "inst_sge ?x"
>
>
>
> Finish the installation and get your machine into Grid as execution host.
> J
>
>
>
> Please refer the doc from Sun "installation guide" for more details.
>
>
>
> And also let me know if you need some more help on the same.
>
>
>
> --
>
> Thanks and regards,
>
> Jigar Halani
>
> Talentain Technologies
>
>
>
> *From:* Sandeep, Patel(IE10) [mailto:Sandeep.Patel2 at Honeywell.com]
> *Sent:* Monday, January 07, 2008 1:52 PM
> *To:* jigar at talentain.com; n1ge61-30days-free-support at Sun.COM
> *Subject:* RE: [GE users] windows execution host installation problem
>
>
>
> Hi
>
>     I have done the same . still I m not able to see the execution daemon.
>
>
>    Am I missing something?
>
>  Regards
>
> sandeep
>
>
>  ------------------------------
>
> *From:* Jigar Halani [mailto:jigar at talentain.com]
> *Sent:* Wednesday, January 02, 2008 4:49 PM
> *To:* users at gridengine.sunsource.net
> *Cc:* Sandeep, Patel(IE10)
>
> *Subject:* RE: [GE users] windows execution host installation problem
>
>
>
> Please check the below comments and let me know if you have done the same
> or not:
>
>
>
> --
>
> Thanks and regards,
>
> Jigar Halani
>
> Talentain Technologies
>
>
>
> *From:* Sandeep, Patel(IE10) [mailto:Sandeep.Patel2 at Honeywell.com]
> *Sent:* Wednesday, January 02, 2008 3:00 PM
> *To:* users at gridengine.sunsource.net; Jigar Halani
> *Subject:* RE: [GE users] windows execution host installation problem
>
>
>
> Hi
>
>       I have done like this :
>
> 1.     master host is installed in DELL 690 with RHEL , I installed it as
> owner :* griduser* not as root.
>
> *[Jigar halani] ** You need to copy the SGE binary with the permission of
> griduser:griduser but you have to install the SGE master with "Root" user
> only. So please check the same by adding one same machine as a execution
> host so that you will come to know that with the Linux machine also you will
> have to same problem or not..*
>
>                                             2. then I installed windows XP
> 32, in DELL 690.
>
>                                             3. installed the full package
> of SFU 3.5.
>
>                                             4. my windows administrator
> name is 'admin'.
>
> *[Jigar halani] Once you install the SFU them you need to link the users (
> e.g. in your case admin and griduser) in the "SFU Administration" wizard.
> Then only you have to link the NFS directory. And also check the permission
> for the same folder.*
>
>
>
>                                             5. I logged in as 'admin' in C
> shell of SFU.
>
>                                              6. created a link for
> /opt/sge by ln ?s /net/? Than chage the /etc/inetd.conf
>
>                                             6. then I started the
> installation.
>
>                                              7. it is asked to create a
> local admin user *"griduser*". It created automatically.
>
>                                              8. then asked for spool
> directory, I have tried both  once I have taken default and second time I
> have tried for /dev/fs/D/spool.
>
>                                              9. at last it has shown that
> installation is done successfully.
>
>                                              10. but when I have chekes ps
> ax. The demon sge_execd is not there.
>
>
>
> *[Jigar halani] Once you finish this things you must be able to get SGE up
> and running in Windows. **J*
>
>
>
> What is the prob???
>
>
>
> Regards
>
> sandeep
>
>
>  ------------------------------
>
> *From:* Jigar Halani [mailto:jigar at talentain.com]
> *Sent:* Wednesday, January 02, 2008 2:19 PM
> *To:* users at gridengine.sunsource.net
> *Subject:* RE: [GE users] windows execution host installation problem
>
>
>
> Sandeep,
>
>
>
> Happy new year to you as well.
>
>
>
> I think the user mapping is not done properly OR you have not installed
> the sge as super user, that's the reason you are getting 'au' state in qstat
> ?f.
>
>
>
> ·         Please write what all steps you have done in the SFU integration
> in the next mail.
>
> ·         Let us also know that are you able to get the nfs mount point
> from shared directory of Grid-master in windows with the help of SFU?
>
> ·         Please try once again installing sge in SFU with "su" user
> (super user).
>
>
>
> If you still find some problem please let us know.
>
>
>
> --
>
> Thanks and regards,
>
> Jigar Halani
>
> High Performance Technical Computing Group
>
> Talentain Technologies Pvt. Ltd.
>
> Ph: +91-80-4126 8681
>
> Cell: +91-9902077344
>
>
>
> *From:* Sandeep, Patel(IE10) [mailto:Sandeep.Patel2 at Honeywell.com]
> *Sent:* Tuesday, January 01, 2008 2:24 PM
> *To:* Reuti; Harald.Pollinger at Sun.COM
> *Cc:* users at gridengine.sunsource.net; n1ge61-30days-free-support at Sun.COM
> *Subject:* [GE users] windows execution host installation problem
>
>
>
> Hi
>
>        Everybody and happy new year
>
>
>
>                                         My problem is that :
>
> 1.     I have installed the execution host in one of the windows system .
> then I have typed the command in LINUX master  host as *qstat ?f .*
>
> It is showing :--?
>
>
>
>               Quename                 qtype
> used/total                  load_avg               arch             states
>
>            All.q at gridexecutor1     BIP
> 0/4                               -NA-                   -NA-             au
>
>
>
> 2.     why it is not showing the last three parameters.
>
> 3.     I have checked in the SFU shell sge_execd is not running, how it is
> possible becoz the installation is done successfully.
>
>
>
>
>
> Can anybody help me to resolve these problem ?
>
>
>
>
>
> Regards
>
> sandeep
>



More information about the gridengine-users mailing list