[GE users] wildly innacurate cpu usage, SGE 6.0u4

aaron at cs.york.ac.uk aaron at cs.york.ac.uk
Thu Jan 24 13:50:37 GMT 2008


    [ The following text is in the "iso-8859-1" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some special characters may be displayed incorrectly. ]

That's a possibility I hadn't considered and is definitely worth
looking at and in the context of all other jobs running on the system
at that instant and the maximum theoretical capacity at any instant.

Regards

Aaron Turner



> Hi,
>
> Am 24.01.2008 um 13:07 schrieb aaron at cs.york.ac.uk:
>
>> I was doing some detailed analysis of the job mix on our system
>> from the
>> past year to find out if the resources offered match those we
>> provide so
>> as to
>> inform future purchasing decisions. At first it looked that our
>> resources did
>> not match from analyses run on the accounting file.
>>
>> On closer analysis, however, it seems that in a very few instances
>> the cpu
>> time used exceeded by order(s) of magnitude the ru_wallclock*slots
>> time. Has
>> anyone else seen this, and in what circumstances? The jobs affected
>> seem
>> to have failed.
>
> are these jobs forking any other process or thread - i.e. they are
> running in some way parallel on one and the same node?
>
> If so, you could observe a load greater than the number of cores
> inside these systems.
>
> -- Reuti
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
> For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net
>
>



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list