[GE users] Regarding addition of Execution Host

Reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Tue Oct 21 10:42:57 BST 2008


Hi,

Am 21.10.2008 um 08:55 schrieb rajesh britto:

>    i have installed sge 6.1u5 qmaster in a head node and installed  
> two other execution hosts. I tried to add a new execution host  
> using the command qconf -ae. when i type qhost i can able to see  
> the newly added execution host but i cant able to see any  
> information for the newly added host. when i tried the command  
> qhost to the newly added execution host i got the error as unable  
> to connect to qmaster on 536 on ....... any one kindly help me is  
> there any configuration is needed in the execution host. (i have  
> already changed the act_qmaster file in the execution host to point  
> the qmaster node)
>
> Note: Whether both the qmaster and the execution node should be off  
> same version since i have installed qmaster with version sge6.1u5  
> and the newly added execution host is sge6.2.

a) They must be of the same version.

b) This sounds, like $SGE_ROOT isn't shared, and unless you copy the  
$SGE_ROOT/default/common to the node.

c) No firewall between the machines? Or at least SGE's ports are open?

d) Port were in former times 536/537. Nowadays the standard is  
6444/6445.

-- Reuti

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net
For additional commands, e-mail: users-help at gridengine.sunsource.net




More information about the gridengine-users mailing list