[GE users] ge6.2u3 installation problem : "libspoolc.so" does not contain a valid Grid Engine spooling method

leonardz leonardz at sickkids.ca
Thu Jul 16 15:14:05 BST 2009


Marco: 

Here is the result you asked for.
nm $SGE_ROOT/lib/sol-amd64/libspoolc.so | grep get_classic_spooling_method
[3180]  |        398560|          11|FUNC |GLOB |0    |14     |get_classic_spooling_method




I am sorry if my message was not clear :
commandline -
inst_sge -m , etc works : I have a test cluster of 10 nodes running


The message from 
$SGE_ROOT/$SGE_CELL//common/install_logs/qmaster_install_cn-r1-26_2009-07-15_15:26:27.log
when I tried the GUI install appears in the original message.
It is using start_gui_installer that does not work. I prefer to use that method for documenting the process for my colleagues who are learning SGE, and I cannot get that method of installation to work.

Otherwise I had no issue with ge6.2u3 , so far.

Thanks.

> Leonard,
> 
> could you please do the following?
> 
> nm $SGE_ROOT/lib/sol-amd64/libspoolc.so | grep get_classic_spooling_method
> 
> This command searches the libspoolc.so for the 
> get_classic_spooling_method call.
> Do you have any othe rinstallations on this machine. Could it be 
> possible that you are using a wrong libspoolc or that you have set a wrong
> LIB_LIBRARY_PATH?
> 
> Marco
> 
> 
> On 07/16/09 06:58, leonardz wrote:
> > on a solaris 10  6/06 s10x_u2wos_09a X86 system
> > uname -a
> > SunOS cn-r1-26 5.10 Generic_127112-07 i86pc i386 i86pc
> >
> >
> > I cannot use the gui method of installation. Note that this appeared to work on a test server running solaris 10 update 7 (5/09 release date). The install failed on:
> >
> > Setting spooling method to dynamic
> > Dumping bootstrapping information
> > Initializing spooling database
> > error: "libspoolc.so" does not contain a valid Grid Engine spooling method: ld.so.1: spoolinit: fatal: get_classic_spooling_method: can't find symbol
> > error: error creating a "classic" spooling context
> > critical error: cannot create spooling context
> >
> > Command failed: ./utilbin/sol-amd64/spoolinit classic libspoolc /hpf/tools/ge6.2u3/HPF/common;/hpf/tools/ge6.2u3/HPF/spool/qmaster init
> >
> > Is there a workaround for this?
> >
> > ------------------------------------------------------
> > http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=207484
> >
> > To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
> >   
> 
> -- 
> 
> Sun Microsystems GmbH         Marco Donauer
> Dr.-Leo-Ritter-Str. 7         SUN Grid Engine Engineering
> D-93049 Regensburg            Phone: +49 (0)941 3075-211  (x60211)
> Germany                       Fax: +49 (0)941 3075-222  (x60222)
> http://www.sun.com/gridware
> mailto:marco.donauer at sun.com
> Sitz der Gesellschaft: Sun Microsystems GmbH, Sonnenallee 1, 
> D-85551 Kirchheim-Heimstetten
> Amtsgericht Muenchen: HRB 161028
> Geschaeftsfuehrer: Thomas Schroeder, Wolfgang Engels, Dr. Roland Boemer
> Vorsitzender des Aufsichtsrates: Martin Haering

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=207538

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list