[GE users] Windows 2008 Server install Error

pollinger harald.pollinger at sun.com
Mon Jun 8 14:59:33 BST 2009


    [ The following text is in the "utf-8" character set. ]
    [ Your display is set for the "ISO-8859-10" character set.  ]
    [ Some characters may be displayed incorrectly. ]

I can't tell you an exact date yet, but it will take only a few weeks
from now. Of course there will be an announcement here on this mailing
list then.

Regards,
Harald

On 06/07/09 16:39, manju wrote:
> Hi Harald,
>
> Any idea when it will be available for the download ??
>
> thanks
> manjunath A
>
>
> On Fri, Jun 5, 2009 at 8:29 PM, pollinger<harald.pollinger at sun.com> wrote:
>> Hi Manju,
>>
>> please see
>> http://wikis.sun.com/display/gridengine62u3/Release+Notes#ReleaseNotes-mvdi
>>
>> This problem is fixed with 6.2u3.
>>
>> Regards,
>> Harald
>>
>> manju wrote:
>>> Hi Harald,
>>>
>>> regarding GUI jobs, in the previous version we are able to see GUI
>>> window thru VNC or from the local console, is it any different in
>>> 6.2u2 ??? or do we need to do any changes on windows serevr 2008
>>> terminal server to see GUI window thru VNC.. please advise..
>>>
>>> thanks
>>> manju
>>>
>>> On Thu, Jun 4, 2009 at 4:10 PM, manju a <manju.kudu at gmail.com> wrote:
>>>> Hi harald,
>>>>
>>>> Never mind, it started working again, after making some changes to
>>>> configuration file at farm level.
>>>>
>>>> thanks
>>>> manjunath A
>>>>
>>>>
>>>> On Thu, Jun 4, 2009 at 3:16 PM, manju a <manju.kudu at gmail.com> wrote:
>>>>> Hi Harald,
>>>>>
>>>>> just i made this entry local user map = /etc/local.map in smb.conf file.
>>>>>
>>>>> my local.map looks like in below
>>>>>
>>>>> root = localmachine\Administrator localmachine+Administrator
>>>>> sgeadmin = localmachine\sgeadmin localmachine+sgeadmin
>>>>>
>>>>> i am able to access and if i create any file, its showing exact
>>>>> username/group in UNIX...
>>>>>
>>>>> Every thing looks good so far in terms of mapping/access but SGE
>>>>> installation will went thru as well but sge_execd is not running..
>>>>> some where i am missing again...
>>>>>
>>>>> Whenever i tried to stop/start the sge_execd doemain i will get the below error.
>>>>> % /etc/init.d/sgeexecd.test stop
>>>>> Ã? Â Shutting down Grid Engine execution daemon
>>>>> ls: /var/spool//localmachine/active_jobs: No such file or directory
>>>>>
>>>>> installation will not give any error
>>>>>
>>>>> Any idea whats wrong???
>>>>>
>>>>> thanks
>>>>> manjunath A
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Thu, Jun 4, 2009 at 2:12 PM, pollinger <harald.pollinger at sun.com> wrote:
>>>>>> Hi Manju,
>>>>>>
>>>>>> you need only the local Administrator for SGE. I added the Domain
>>>>>> Administrator only for completeness to my usermap.
>>>>>> What changes did you have to make to smb.conf to make it run?
>>>>>>
>>>>>> Regards,
>>>>>> Harald
>>>>>>
>>>>>> manju wrote:
>>>>>>> Hi harald,
>>>>>>>
>>>>>>> yes i am able to map local admin to root, after making some changes to
>>>>>>> smb.conf file...
>>>>>>>
>>>>>>> thanks
>>>>>>> manjunath A
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On Thu, Jun 4, 2009 at 12:25 PM, manju a <manju.kudu at gmail.com> wrote:
>>>>>>>> Hi Harald,
>>>>>>>>
>>>>>>>> thnx for sharing instruction, what if Administrator account is not
>>>>>>>> enabled in the domain Level??? Any workaround for that..
>>>>>>>>
>>>>>>>> in the below samaba config file we are giving Ã?? "workgroup Ã?? = MYDOMAIN"
>>>>>>>> if we specify Domain name, no way we can map local admin account to
>>>>>>>> root in unix, we need to use domain admin to map root in unix with
>>>>>>>> some modification in the admin account at ADS...
>>>>>>>>
>>>>>>>> if we give workgroup = otherthendomain , we can map local admin
>>>>>>>> account i guess but users in domain will get prmission denied..
>>>>>>>>
>>>>>>>> thanks
>>>>>>>> manju
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Wed, Jun 3, 2009 at 1:27 PM, pollinger <harald.pollinger at sun.com> wrote:
>>>>>>>>> Hi Manju,
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I'm absolutely not a SAMBA expert, I just configured it until everything
>>>>>>>>> worked - I'm not sure it this configuration is secure enough and if
>>>>>>>>> everything is really necessary.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> My smb.conf file has these lines:
>>>>>>>>> workgroup Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? = MYDOMAIN
>>>>>>>>> security Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? = user
>>>>>>>>> netbios name Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? = MYSAMBASERVER
>>>>>>>>> interfaces Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? = 192.168.0.1/255.255.255.0
>>>>>>>>> encrypt passwords Ã?? = Yes
>>>>>>>>> username map Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? = /etc/usermap
>>>>>>>>> preferred master Ã?? Ã? = False
>>>>>>>>> domain master Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? = False
>>>>>>>>> host allow Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? = 192.168.0.0/255.255.255.0
>>>>>>>>> browseable Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? = yes
>>>>>>>>> client lanman auth = yes
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> [share1]
>>>>>>>>> Ã?? Ã? Ã?? Ã? path Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? Ã? Ã?? = /share1
>>>>>>>>> Ã?? Ã? Ã?? Ã? read only Ã?? Ã? = No
>>>>>>>>> Ã?? Ã? Ã?? Ã? create mask = 0755
>>>>>>>>> Ã?? Ã? Ã?? Ã? guest ok Ã?? Ã? Ã?? = Yes
>>>>>>>>> ...
>>>>>>>>> ...
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> My /etc/usermap file looks like this:
>>>>>>>>> root Ã?? Ã? = MYDOMAIN\Administrator Administrator
>>>>>>>>> harald = MYDOMAIN\harald harald
>>>>>>>>> user2 Ã?? = MYDOMAIN\user2 Ã?? user2
>>>>>>>>> ...
>>>>>>>>> ...
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> This works for me to get all local and domain users mapped properly. All
>>>>>>>>> local Administrators and local users can access my shares.
>>>>>>>>> Of course I still have to register the passwords of the users to the
>>>>>>>>> SAMBA server using the "smbpasswd" command.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Regards,
>>>>>>>>> Harald
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> manju wrote:
>>>>>>>>>> Hi Harald,
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> yes we have created SAMBA share and we are using security = domain,
>>>>>>>>>> all domain users are able to access Ã?? share thru SUA. only local
>>>>>>>>>> administrator not able to access, do u need to make any entry on SAMBA
>>>>>>>>>> config file for admin and sgeadmin ??
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> thanks
>>>>>>>>>> manju
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> On Wed, Jun 3, 2009 at 11:54 AM, manju a <manju.kudu at gmail.com> wrote:
>>>>>>>>>>> let me give it a shot, i am much clear now....
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> thanks for your help harald... will update you how it works for us...
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Manju
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> On Tue, Jun 2, 2009 at 5:05 PM, pollinger <harald.pollinger at sun.com> wrote:
>>>>>>>>>>>> manju wrote:
>>>>>>>>>>>>> Hi Harald,
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> Can you please give us some hint on the below issue
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> here i am talking about joining Ã??? windows server 2008 in to sge6.2 u2 farm
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> 1) How we can do username mapping for sgeadmin and administrator users
>>>>>>>>>>>>> in windows server 2008 based machine, even if we specify different
>>>>>>>>>>>>> username map server the accounts will be different will be different
>>>>>>>>>>>>> since both are local account to the particular machine, is there any
>>>>>>>>>>>>> different method to do this??
>>>>>>>>>>>> As I wrote, I wasn't able to set up NFS on the W2k8 server and I doubt
>>>>>>>>>>>> it's still possible. For Samba or CIFS, the file server does the mapping.
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> 2) while installing SGE helper service it gives me access dined error
>>>>>>>>>>>>> and could not start, do we need add any thing in the user assignment
>>>>>>>>>>>>> policy.
>>>>>>>>>>>> Where is the binary located? It must be on a local disk, default is in
>>>>>>>>>>>> the Windows directory.
>>>>>>>>>>>> If you log in to the host as the _local_ Administrator and open a
>>>>>>>>>>>> "Command Prompt" window and enter
>>>>>>>>>>>> C:\> cd Windows
>>>>>>>>>>>> C:\Windows> SGE_Helper_Service.exe -install
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> What does it print?
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> 3) for workaround i have copied entire Ã??? farm info in to the local
>>>>>>>>>>>>> machine created exact path but i know its not the way to do but any
>>>>>>>>>>>>> ways to read the files using CIFS(makes this connection presistent
>>>>>>>>>>>>> always), NFS mounter not working properly for us (/net).
>>>>>>>>>>>> /net is not a NFS mounter, it's the general network mounter. It makes
>>>>>>>>>>>> all network shares accessible the "network" folder of the Windows
>>>>>>>>>>>> Explorer shows.
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> Overall i can say installation remains same almost but some important
>>>>>>>>>>>>> configuration like username mapping/NFS access should be addressed in
>>>>>>>>>>>>> some where in the grid engine site especially for windows server
>>>>>>>>>>>>> 2008/vista etc.
>>>>>>>>>>>> The newest documentation has a chapter for SUA installation where it
>>>>>>>>>>>> also describes how Samba/CIFS shares can be used. Probably I have to
>>>>>>>>>>>> make clearer that this section applies for Windows 2k8 Server.
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> Regards,
>>>>>>>>>>>> Harald
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> thanks
>>>>>>>>>>>>> manjunath A
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> On Mon, Jun 1, 2009 at 11:27 AM, manju a <manju.kudu at gmail.com> wrote:
>>>>>>>>>>>>>> Hi,
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>> we have windows based 6.1u2 farm up and running which consists of
>>>>>>>>>>>>>> xp,2003 machine, but we need to add windows server 2008 server machine
>>>>>>>>>>>>>> to farm, as far as i know 6.2u2 will support that OS version, so we
>>>>>>>>>>>>>> are trying to build a prototype of farm with windows server 2008,vista
>>>>>>>>>>>>>> etc but we are failing to connect to username map server, offcourse i
>>>>>>>>>>>>>> am pointing to SFU based username map server as well SUA(windows
>>>>>>>>>>>>>> server r2), even i am able to connect some time but if i went inside
>>>>>>>>>>>>>> "/net"(automounter) i cant see any machine, even if i went inside
>>>>>>>>>>>>>> NFSpath, it gives some strange errors(saying no such a files or
>>>>>>>>>>>>>> directory) Ã???Ã?Â?Ã?Â?Ã?? and very slow in access, it works good under SFU based
>>>>>>>>>>>>>> machine...
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>> we have STD's we need keep all our SGE config files under filer paths...
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>> thanks
>>>>>>>>>>>>>> manjunath A
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>> On Sat, May 30, 2009 at 12:08 AM, agay <agay at cc.huji.ac.il> wrote:
>>>>>>>>>>>>>>> manju said:
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>> Ã???Ã?Â?Ã?Â?Ã?? "but i am failing in connecting to username map server"
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>> Maybe our WinXP/SFU will help you?
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>> http://shum.huji.ac.il/~agay/sge/blog.cgi?winsge

--
Sun Microsystems GmbH         Harald Pollinger
Dr.-Leo-Ritter-Str. 7         Sun Grid Engine Engineering
D-93049 Regensburg            Phone: +49 (0)941 3075-209  (x60209)
Germany                       Fax: +49 (0)941 3075-222  (x60222)
http://www.sun.com/gridware
mailto:harald.pollinger at sun.com
Sitz der Gesellschaft:
Sun Microsystems GmbH, Sonnenallee 1, D-85551 Kirchheim-Heimstetten
Amtsgericht Muenchen: HRB 161028
Geschaeftsfuehrer: Thomas Schroeder, Wolfgang Engels, Wolf Frenkel
Vorsitzender des Aufsichtsrates: Martin Haering

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=201196

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list