[GE users] Where should I define SGE_ROOT?

muxecoid muxecoid at gmail.com
Thu Mar 19 13:45:36 GMT 2009


Did not work. If I reboot (I know I shouldn't but happens) it is not defined when SGE attempts to start. I'll take a look at the script in runlevels but I feel I misunderstand something.


> Both SGE_ROOT and SGE_CELL only need to be defined during installation.  
> You can set them in your environment or enter the values during the 
> installation process.  After that, both of these are embedded in the 
> scripts that are created.
> 
> That is, the qmaster startup script defines this variable for the 
> qmaster. The same thing happens for the execution daemon, the startup 
> script defines the values.
> 
> When your users run the proper settings script, e.g. ". 
> /$SGE_ROOT/$SGE_CELL/common/settings.sh", their environment will have 
> the proper SGE_ROOT and SGE_CELL defined for them by that script.
> 
> Dan
> 
> muxecoid wrote:
> > I'm new to linux administration. Please tell me where SGE_ROOT environment variable should be defined so that qmaster can see it already defined at startup?
> >
> > ------------------------------------------------------
> > http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=136412
> >
> > To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
> >

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=136523

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list