[GE users] SGE 6.2u2_1 CPU accounting

jsrinivasan jay at nersc.gov
Wed May 20 18:30:44 BST 2009


Dear All,

I've not heard from anybody about this. Could anyone who is using 
accounting atleast confirm they see the same behaviour or if we are 
seeing this issue due to a misconfiguration on our part?

Thanks for any help,

Jay

On 5/14/2009 10:12 AM, jsrinivasan wrote:
> Hi,
> 
> We've noticed that SGE 6.2 seems to account for CPU usage differently 
> from what 6.0 was doing. When we run a job, the CPU seems to be scaled 
> in the qacct report (as well as the reporting file). We have a cpu scale 
> factor set for our nodes:
> 
> (for example)
> 
> usage_scaling         cpu=2.110818
> 
> and qacct for a job running on the node shows:
> 
> qsub_time    Thu May 14 09:48:38 2009
> start_time   Thu May 14 09:48:55 2009
> end_time     Thu May 14 10:01:37 2009
> ...
> ru_wallclock 762
> ru_utime     761.322
> ru_stime     0.335
> ...
> cpu          1616.887
> mem          822.852
> io           0.000
> iow          0.000
> maxvmem      1.074G
> 
> These are all serial, single threaded, non-array jobs.
> 
> In 6.0 we were using the "cpu" number to get the cpu utilization. SHould 
> we be using utime+stime now or is there some configuration change b/w 
> 6.2 and 6.0 that might give the old behaviour back?
> 
> Thanks for any help,
> 
> Jay
> 
> ------------------------------------------------------
> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=195595
> 
> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=197793

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list