[GE users] queue seq num and PE wildcards

reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Sat Aug 21 18:47:47 BST 2010


Hi,

Am 20.08.2010 um 23:58 schrieb gragghia:

> I have found that the queue sequence number has no effect on which queue 
> is used when the job uses a wildcard in the parallel environment name.  
> We have the scheduler set up to use sequence number for the order of 
> choosing queues (not load), and this works with non-PE jobs and with PE 
> jobs that do not use a wildcard, however:

yes, there is nothing like a PE seqno, but it's an RFE:

http://gridengine.sunsource.net/issues/show_bug.cgi?id=1311


> $ qsub -pe mpi* 3 job.sge
> $ qstat -g t
> job-ID  prior   name       user         state submit/start at     
> queue                          master ja-task-ID
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>      99 0.55500 Test       root         r     08/20/2010 13:52:24 
> test1 at test1                    MASTER
> 
> test1 at test1                    SLAVE
> 
> test1 at test1                    SLAVE
> 
> test1 at test1                    SLAVE
> $ qsub -pe mpi* 3 job.sge
> $ qstat -g t
> job-ID  prior   name       user         state submit/start at     
> queue                          master ja-task-ID
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>     100 0.55500 Test       root         r     08/20/2010 13:52:31 
> test at test                      MASTER
> 
> test at test                      SLAVE
> 
> test at test                      SLAVE
> 
> test at test                      SLAVE
> 
> As you can see, the first job runs in queue #1 and the second job runs 
> in queue #2.  It is basically doing a round-robin of the queues.  I have 
> verified this behaavior with 6.1u5 and 6.2u5.

Do you expect the mpi* to follow a sequence number of PEs (which doesn't exist), or inside an already chosen PE to use the sequence number of the queue instances? What's your PE setup? It looks like $pe_slots as allocation_rule in your setup.

-- Reuti


> -- 
> Gerald Ragghianti
> 
> Newton HPC Program http://newton.utk.edu/
> Office of Information Technology
>  Research Computing Support
>  Professional Technical Services
> 
> The University of Tennessee
> 2309 Kingston Pike
> Knoxville, TN 37996
> Phone: 865-974-2448
> 
> /-------------------------------------\
> | One Contact       OIT: 865-974-9900 |
> | Many Solutions         help.utk.edu |
> \-------------------------------------/
> 
> ------------------------------------------------------
> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=275732
> 
> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=275834

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list