[GE users] Sgemaster won't start after upgrading

rayson rayrayson at gmail.com
Mon Feb 22 18:26:02 GMT 2010


A quick fix is to create symbol links from the xl24* to lx26*
directories -- at least for now to get it working.

Rayson



On 2/22/10, heywood <heywood at cshl.edu> wrote:
> No, we have not compiled SGE, but have used courtesy binaries all along.
>
> The /etc/init.d/{sgemaster,sgeexecd} scripts (which are from installing
> 6.2u3 last summer) are looking for lx26-*. But the utilbin and bin directory
> names are lx24-*.
>
> Todd
>
>
> On 2/22/10 12:41 PM, "reuti" <reuti at staff.uni-marburg.de> wrote:
>
> > Hi,
> >
> > Am 22.02.2010 um 17:28 schrieb heywood:
> >
> >> Well. For some reason the directory in $SGE_ROOT/utilbin and
> >> $SGE_ROOT/bin
> >> was "lx24-amd64", and the script was looking for "lx26-amd64". We are
> >> running kernel 2.6 and always have so I don't know where that lx24*
> >> directory name came from.
> >
> > the lx24-* is the minimum supported kernel by the provided binaries
> > and will also work fine under kernel 2.6. But when you build SGE on
> > your own on a 2.6 system, the created directories will be named
> > according to the version it found, i.e. you get lx26-*. Did you
> > compile it on your own?
> >
> > -- Reuti
> >
> >
> >>
> >> Anyways I just created a symlink lx26-amd64 -> lx24-amd64, and SGE
> >> started
> >> up.
> >>
> >> Really weird.
> >>
> >> Todd
> >>
> >>
> >> On 2/22/10 10:32 AM, "heywood" <heywood at cshl.edu> wrote:
> >>
> >>> No I did not.
> >>>
> >>> I followed the patch instructions. I renamed the sge_shepherd
> >>> with ?mv" and
> >>> unpacked these tar.gz files:
> >>>
> >>>  ge-6.2u5-bin-lx24-amd64.tar.gz
> >>>  ge-6.2u5-common.tar.gz
> >>>  hedeby-1.0u5-core.tar.gz
> >>>
> >>> Then I tried restarting qmaster
> >>>
> >>> Todd
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> On 2/22/10 10:25 AM, "craffi" <dag at sonsorol.org> wrote:
> >>>
> >>>> The "can't find path" error is significant. Did you (or the init
> >>>> script)
> >>>> source or run the settings.sh|csh files to set up the SGE
> >>>> environment
> >>>> before trying to restart the qmaster?
> >>>>
> >>>> -Chris
> >>>>
> >>>>
> >>>> heywood wrote:
> >>>>> I upgraded from 6.2u3 to 6.2u5, and now sgemaster will not start:
> >>>>>
> >>>>> [root at bhmnode2 sge]# /etc/init.d/sgemaster.bh
> >>>>> can't determine path to Grid Engine utility binaries
> >>>>> [root at bhmnode2 sge]#
> >>>>
> >>>> ------------------------------------------------------
> >>>>
> >> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?
> >> dsForumId=38&dsMessageId=24>>
> >> 5
> >>>> 435
> >>>>
> >>>> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
> >>>> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
> >>>
> >>> ------------------------------------------------------
> >>> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?
> >>> dsForumId=38&dsMessageId=245
> >>> 436
> >>>
> >>> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
> >>> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
> >>
> >> ------------------------------------------------------
> >> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?
> >> dsForumId=38&dsMessageId=245442
> >>
> >> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-
> >> unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
> >
> > ------------------------------------------------------
> > http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=245
> > 454
> >
> > To unsubscribe from this discussion, e-mail:
> > [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>
> ------------------------------------------------------
> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=245455
>
> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=245461

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list