[GE users] Sgemaster won't start after upgrading

reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Mon Feb 22 21:03:10 GMT 2010


Am 22.02.2010 um 18:54 schrieb heywood:

> No, we have not compiled SGE, but have used courtesy binaries all  
> along.
>
> The /etc/init.d/{sgemaster,sgeexecd} scripts (which are from  
> installing
> 6.2u3 last summer) are looking for lx26-*. But the utilbin and bin  
> directory
> names are lx24-*.

You mean it's hardcoded in the script? AFAIK it always used the arch  
script in $SGE_ROOT/util/arch by default to determine the platform  
its running on. This should also return lx24-amd64 on your system.

-- Reuti


> Todd
>
>
> On 2/22/10 12:41 PM, "reuti" <reuti at staff.uni-marburg.de> wrote:
>
>> Hi,
>>
>> Am 22.02.2010 um 17:28 schrieb heywood:
>>
>>> Well. For some reason the directory in $SGE_ROOT/utilbin and
>>> $SGE_ROOT/bin
>>> was "lx24-amd64", and the script was looking for "lx26-amd64". We  
>>> are
>>> running kernel 2.6 and always have so I don't know where that lx24*
>>> directory name came from.
>>
>> the lx24-* is the minimum supported kernel by the provided binaries
>> and will also work fine under kernel 2.6. But when you build SGE on
>> your own on a 2.6 system, the created directories will be named
>> according to the version it found, i.e. you get lx26-*. Did you
>> compile it on your own?
>>
>> -- Reuti
>>
>>
>>>
>>> Anyways I just created a symlink lx26-amd64 -> lx24-amd64, and SGE
>>> started
>>> up.
>>>
>>> Really weird.
>>>
>>> Todd
>>>
>>>
>>> On 2/22/10 10:32 AM, "heywood" <heywood at cshl.edu> wrote:
>>>
>>>> No I did not.
>>>>
>>>> I followed the patch instructions. I renamed the sge_shepherd
>>>> with ?mv" and
>>>> unpacked these tar.gz files:
>>>>
>>>>  ge-6.2u5-bin-lx24-amd64.tar.gz
>>>>  ge-6.2u5-common.tar.gz
>>>>  hedeby-1.0u5-core.tar.gz
>>>>
>>>> Then I tried restarting qmaster
>>>>
>>>> Todd
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On 2/22/10 10:25 AM, "craffi" <dag at sonsorol.org> wrote:
>>>>
>>>>> The "can't find path" error is significant. Did you (or the init
>>>>> script)
>>>>> source or run the settings.sh|csh files to set up the SGE
>>>>> environment
>>>>> before trying to restart the qmaster?
>>>>>
>>>>> -Chris
>>>>>
>>>>>
>>>>> heywood wrote:
>>>>>> I upgraded from 6.2u3 to 6.2u5, and now sgemaster will not start:
>>>>>>
>>>>>> [root at bhmnode2 sge]# /etc/init.d/sgemaster.bh
>>>>>> can't determine path to Grid Engine utility binaries
>>>>>> [root at bhmnode2 sge]#
>>>>>
>>>>> ------------------------------------------------------
>>>>>
>>> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?
>>> dsForumId=38&dsMessageId=24>>
>>> 5
>>>>> 435
>>>>>
>>>>> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>>>>> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>>>>
>>>> ------------------------------------------------------
>>>> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?
>>>> dsForumId=38&dsMessageId=245
>>>> 436
>>>>
>>>> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>>>> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>>>
>>> ------------------------------------------------------
>>> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?
>>> dsForumId=38&dsMessageId=245442
>>>
>>> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-
>>> unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>>
>> ------------------------------------------------------
>> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do? 
>> dsForumId=38&dsMessageId=245
>> 454
>>
>> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>
> ------------------------------------------------------
> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do? 
> dsForumId=38&dsMessageId=245455
>
> To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users- 
> unsubscribe at gridengine.sunsource.net].

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=245473

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list