[GE users] Tools segfault for users in LDAP

kisielk kamil at zymeworks.com
Mon Jan 4 18:21:02 GMT 2010


I'm trying to get SGE (6.2u4 or 6.2u5) up and running on an OpenSUSE 11.1 host. The daemon runs fine, and all the end-user tools work fine for local users. However, if a user that is defined in LDAP tries to use a tool such as qstat it segfaults. The backtrace output is as follows:

*** glibc detected *** bin/lx24-amd64/qstat: free(): invalid pointer: 0x00007fc0af12b0e0 ***
======= Backtrace: =========
/lib64/libc.so.6[0x7fc0af27d108]
/lib64/libc.so.6(cfree+0x76)[0x7fc0af27ec66]
/lib64/libnss_ldap.so.2[0x7fc0aece1c21]
/lib64/libnss_ldap.so.2[0x7fc0aecdd913]
/lib64/libnss_ldap.so.2[0x7fc0aecdbc22]
/lib64/libnss_ldap.so.2(_nss_ldap_getgrgid_r+0x53)[0x7fc0aecdc313]
/lib64/libc.so.6(getgrgid_r+0xec)[0x7fc0af2a848c]
bin/lx24-amd64/qstat(sge_getgrgid_r+0xc5)[0x53ee85]
bin/lx24-amd64/qstat(sge_gid2group+0x6a)[0x53e3aa]
bin/lx24-amd64/qstat(sge_setup2+0x1a1)[0x479911]
bin/lx24-amd64/qstat(sge_gdi2_setup+0x121)[0x479c71]
bin/lx24-amd64/qstat(main+0x125)[0x425ae5]
/lib64/libc.so.6(__libc_start_main+0xe6)[0x7fc0af227586]
bin/lx24-amd64/qstat(readdir_r+0xa2)[0x4258ea]

I tried both the binaries as well as compiling it from source myself. Has anyone else seen this problem, and is there a known fix?

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=236395

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list