[GE users] ARCO install "Must have administration privileges"

bdbaddog bill at baddogconsulting.com
Mon Jan 18 23:56:03 GMT 2010


Allan,

On Mon, Jan 18, 2010 at 3:51 PM, allantran <tran.v.allan at gmail.com> wrote:
> I'm running RHEL 5.2
> If you still haven't got it to work, try to reinstall webconsole. This is a
> webconsole problem, not arco.
> And make sure all permission are corrected as per the manual and trouble
> shooting page.
> I'm poking thru my notes, I will response if I find anything useful.

Thanks.
I've reinstalled webconsole 2x so far.
How does webconsole authenticate?
When you installed did you add any other users? or leave it just root?
(I added myself)

-Bill

>
> On Mon, Jan 18, 2010 at 4:39 PM, bdbaddog <bill at baddogconsulting.com> wrote:
>>
>> Allan,
>>
>> Was that on RHEL4?
>>
>> -Bill
>>
>> On Mon, Jan 18, 2010 at 3:32 PM, allantran <tran.v.allan at gmail.com> wrote:
>> > I have arco installed quite sometime ago. Did you follow the guide from
>> > sun?
>> > That's what I did.
>> > Here is my config, hope it helps.
>> > root at admin:~[1001]>cat /etc/opt/webconsole/console/service.properties
>> > #Console shared services properties
>> > #Fri Dec 19 17:14:40 EST 2008
>> > ENABLE=yes
>> > arco_app_dir=/usr/local/sge/6.2/default/arco/reporting
>> > java.home=/usr/java/jdk1.5.0_04
>> > arco_logging_level=INFO
>> > arco_config_file=/usr/local/sge/6.2/default/arco/reporting/config.xml
>> >
>> > root at admin:~[1002]>cat
>> > /etc/opt/webconsole/console/prereg/com.sun.grid.arco_6.2/reporting.reg
>> > ## webapp registration notification
>> > #Fri Dec 19 17:14:39 EST 2008
>> > system=false
>> > debug=0
>> > context=reporting
>> > type=webapp
>> > location=/usr/local/sge/6.2/default/arco/reporting
>> > I'm running webconsole 3.0.2 also.
>> > On Thu, Jan 14, 2010 at 2:24 PM, mhanby <mhanby at uab.edu> wrote:
>> >>
>> >> I actually found this same info on the mailing list archives.
>> >>
>> >> Some comments / problems:
>> >>
>> >> 1. "Manually edit the /etc/opt/webconsole/console/service.properties
>> >> file
>> >> and add the following properties (replace the paths with fully
>> >> qualified
>> >> names):"
>> >>
>> >> This file does not exist on my system, I had to create it. Are the
>> >> three
>> >> lines the only lines needed in the file, or are there others needed for
>> >> core
>> >> web console functionality?
>> >>
>> >> 2. "Create file reporting.reg in
>> >> /etc/opt/webconsole/console/prereg/com.sun.grid.arco_6.2u3"
>> >>
>> >> The "com.sun.grid.arco_6.2u3" directory also did not exist. I had to
>> >> create it but I used my GE version "com.sun.grid.arco_6.2u4" in case it
>> >> matters
>> >>
>> >> Are there any other files expected under com.sun.grid.arco_6.2u4?
>> >>
>> >> 3. Regarding the "No application is registered..." issue, I confirmed
>> >> that
>> >> registrationservlet.jar and the tld directory are present.
>> >>
>> >> $JAVA_HOME points to /usr/java/latest which links to
>> >> /usr/java/jdk1.6.0_16
>> >>
>> >> This is set for all users and was present during execution of
>> >> inst_reporting
>> >>
>> >> Should I be using a newer version of Web Console? I installed 3.0.2
>> >>
>> >> -----Original Message-----
>> >> From: mhanby [mailto:mhanby at uab.edu]
>> >> Sent: Thursday, January 14, 2010 3:08 PM
>> >> To: users at gridengine.sunsource.net
>> >> Subject: RE: [GE users] ARCO install "Must have administration
>> >> privileges"
>> >>
>> >> Thanks Dan, surprisingly enough, google didn't bring that page up :-)
>> >>
>> >> I'd forgotten about that page.
>> >>
>> >> Here's the link for the other RedHat'rs
>> >> http://wikis.sun.com/display/GridEngine/ARCo+Troubleshooting
>> >>
>> >> Mike
>> >>
>> >> -----Original Message-----
>> >> From: Dan.Templeton at sun.com [mailto:Dan.Templeton at sun.com]
>> >> Sent: Thursday, January 14, 2010 12:40 PM
>> >> To: users at gridengine.sunsource.net
>> >> Subject: Re: [GE users] ARCO install "Must have administration
>> >> privileges"
>> >>
>> >> You're using RedHat, aren't you? :)  Check the troubleshooting section
>> >> of the ARCo docs.  That problem (and the solution) is explained there.
>> >>
>> >> Daniel
>> >>
>> >> mhanby wrote:
>> >> > Howdy,
>> >> >
>> >> > I'm attempting to install ARCO for GE6.2u4 running RHEL5.4 x86_64
>> >> >
>> >> > I have dbwriter running properly and updating the database.
>> >> >
>> >> > During the inst_reporting portion, the only errors displayed are
>> >> > these:
>> >> >
>> >> > Registering the GE reporting module in the Sun Java Web Console
>> >> > ---------------------------------------------------------------
>> >> > Must have administration privileges to execute this command.
>> >> > Must have administration privileges to execute this command.
>> >> > Must have administration privileges to execute this command.
>> >> > Must have administration privileges to execute this command.
>> >> > Creating the TOC file ... OK
>> >> >
>> >> > After which, Sun Java Web Console is restarted. After logging into
>> >> > the
>> >> > console (https://<ip>:6789) it reports:
>> >> >
>> >> > No application is registered with this Sun Java(TM) Web Console, or
>> >> > you
>> >> > have no rights to use any applications that are registered.
>> >> >
>> >> > I suspect that the web console parts aren't getting installed. Any
>> >> > idea
>> >> > what I need to do to get this installed properly?
>> >> >
>> >> > I'm running the script as root, so the "Must have administration"
>> >> > error
>> >> > must be talking about the web console authentication and not the
>> >> > local file
>> >> > system permissions.
>> >> >
>> >> > Thanks for any ideas.
>> >> >
>> >> > Mike
>> >> >
>> >> > =================================
>> >> > Mike Hanby
>> >> > mhanby at uab.edu
>> >> > Information Systems Specialist II
>> >> > IT HPCS / Research Computing
>> >> >
>> >> > ------------------------------------------------------
>> >> >
>> >> >
>> >> > http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=238802
>> >> >
>> >> > To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>> >> > [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>> >> >
>> >>
>> >> ------------------------------------------------------
>> >>
>> >>
>> >> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=238811
>> >>
>> >> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>> >> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>> >>
>> >> ------------------------------------------------------
>> >>
>> >>
>> >> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=238839
>> >>
>> >> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>> >> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>> >>
>> >> ------------------------------------------------------
>> >>
>> >>
>> >> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=238845
>> >>
>> >> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>> >> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>> >
>> >
>>
>> ------------------------------------------------------
>>
>> http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=239629
>>
>> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
>> [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].
>
>

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=239635

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list