[GE users] license integration: basic question

reuti reuti at staff.uni-marburg.de
Tue Mar 9 15:51:21 GMT 2010


Hi,

Am 09.03.2010 um 16:31 schrieb sangamesh:

> Hello all,
>
>        I've a basic question for SGE(version 6.2u2_1) license  
> integration with pure load-sensor approach.
> The problem I'm facing here is, SGE is not at all taking the values  
> from load sensor. Its taking the license values which are defined  
> "qconf -mattr ..." command i.e. its taking the Total number of  
> licenses.
>
> Here are my settings
>
> # qconf -se global
> hostname              global
> load_scaling          NONE
> complex_values        fluentall=10,fluent=10,fluent-nox=10,geom- 
> trans=10, \
>                       fluent-par=20,fluent-v2f=12,acfx_solver=10, \
>                       acfx_nolimit=10,acfx_parallel=10,acfx_mfr=10, \
>                        
> acfx_multiphase=10,acfx_combustion=10,acfx_radiation=10, \
>                       acfx_advanced_turbulence=10, \
>                       acfx_turbulence_transition=10,acfx_bldmdlr=2, \
>                        
> acfx_par_proc=15,acfd_par_proc=15,acfd_cfx_solver=10
> load_values           NONE
> processors            0
> user_lists            NONE
> xuser_lists           NONE
> projects              NONE
> xprojects             NONE
> usage_scaling         NONE
> report_variables      cpu,mem_free,np_load_avg,virtual_free
>
>
> # qconf -sconf
> #global:
> execd_spool_dir              /opt/gridengine/sge6_2u2_1/default/spool
> mailer                       /bin/mail
> xterm                        /usr/bin/X11/xterm
> load_sensor                  /opt/gridengine/sge6_2u2_1/ 
> flexlm_integrate/load-sensor.sh

it's sufficient when the global load sensor runs only on one machine  
of your choice, not on each one.


> prolog                       none
> epilog                       none
> shell_start_mode             unix_behavior
> login_shells                 sh,ksh,csh,tcsh
>
> ...
> load_report_time             00:00:05
> max_unheard                  00:05:00
> reschedule_unknown           00:00:00
> ....
> reporting_params             accounting=true reporting=true \
>                              flush_time=00:00:15 joblog=true  
> sharelog=00:00:00
> finished_jobs                100
> gid_range                    20000-20100
>
> Why SGE is not able get the values from loadsensor.sh script. (The  
> output of the script shows the remaining licenses)
>
> The perl script shows values as follows:
>
> # perl /opt/gridengine/sge6_2u2_1/flexlm_integrate/loadsense_helper.pl
> suncluster:acfx_pre:9
> suncluster:acfd_cfx_solver:9
> suncluster:acfx_post:5
> suncluster:acfx_bldmdlr:2
> suncluster:acfd_par_proc:10

I think it's necessary to have line:

global:acfx_post:5

as output for a global load sensor, not the name of a machine.

-- Reuti


> But following command shows it as 15 only..
>
> # qstat -F acfd_par_proc
> queuename                      qtype resv/used/tot. load_avg  
> arch          states
> ---------------------------------------------------------------------- 
> -----------
>
> ---------------------------------------------------------------------- 
> -----------
> all.q at sun01                 BIP   0/0/16         7.00     lx24-amd64
>         gc:acfd_par_proc=15
> ---------------------------------------------------------------------- 
> -----------
> all.q at sun02                 BIP   0/0/16         2.13     lx24-amd64
>         gc:acfd_par_proc=15
> ---------------------------------------------------------------------- 
> -
>
> In further, I've decided to use Oleson's method of integration. But  
> here I want to know whether this is a bug with SGE or I've mis- 
> configured something.

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=247709

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list