[GE users] qmaster problem on sge 6.5

udo udo at physics.rutgers.edu
Wed Nov 10 13:24:12 GMT 2010


Thank you for answers.
I also understand that "reinstallation" shouldn't help.
I always used binaries so it might be it is time to try recompile myself.

The only thing which I am puzzled with is that I also use 6.0u4 on another
cluster which I updated from 10.2 suse to 11.3 and it works like a charm
with no issues.
Concerning suse releases I have all of them i.e. 10.2 11.0 11.1 11.1 and
11.3 so it might have sense to recompile. I read numerous post weather 6.2u5
is free or not and kind of assume that it is still free, especially if I
could recompile myself.'may I ask you for a help if I couldn't succeed
myself?
I also hope that couldn't dig out sources somewhere.

I also remember that it was problem with sgeexecd in that version of SGE (I
read one post). 

But still if there are any work around without recompilation I'd appreciate
it very much.
Regards.
v

> -----Original Message-----
> From: jmarshall [mailto:John.Marshall at ec.gc.ca]
> Sent: Wednesday, November 10, 2010 7:18
> To: users at gridengine.sunsource.net
> Subject: Re: [GE users] qmaster problem on sge 6.5
> 
> On 11/10/2010 01:24 AM, udo wrote:
> > 32 bit SuSE 10.2 has (I just do not have 64 bit version left to compare)
> > [01:16:37]udo at rupc01:~>ls -l /lib/libc-2.5.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 1491141 2007-11-21 12:36 /lib/libc-2.5.so
> >
> > :~>uname -a
> > Linux rupc01 2.6.31.5-default #4 SMP Sun Jul 18 08:04:30 EDT 2010 i686
> > athlon i386 GNU/Linux
> > :~>more /etc/issue
> > Welcome to openSUSE 10.2 (i586) - Kernel \r (\l).
> >
> >
> > While 11.2 64bit has:
> >
> > :~>uname -a
> > Linux rupc-caip-03 2.6.31.14-0.4-desktop #1 SMP PREEMPT 2010-10-25
08:45:30
> > +0200 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
> > :~>more /etc/issue
> > Welcome to openSUSE 11.2 "Emerald" - Kernel \r (\l).
> >
> > :~>ls -l /lib64/libc-2.10.1.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 1408560 2010-10-27 03:34 /lib64/libc-2.10.1.so
> >
> > What should be done?
> > Does reinstallation help or ?
> > Best,
> > v
> I am not saying that libc is _the_ problem but that is quite a major
change and I
> have recently encountered an issue with libc (2.3.6 under Etch vs 2.11.1
under Lucid)
> on a gridengine that I built myself. In fact, the problem I saw seemed to
be
> related to a patchlevel change of 2.11.1 not an actual version change.
> 
> Reinstallation of SGE (if that is what you mean) will not change anything.
> 
> You could try to downgrade the libc that is installed but that would not
be
> recommended as a long term solution and it is a tricky thing to do because
libc
> is integral to virtually everything that goes on in Linux. Do you have a
Suse release
> between 10.2 and 11.1 that you could test with?
> 
> Also, did you build your own gridengine or use the binaries?
> 
> John
> 
> ------------------------------------------------------
>
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=2
94486
> 
> To unsubscribe from this discussion, e-mail:
[users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].

------------------------------------------------------
http://gridengine.sunsource.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=38&dsMessageId=294495

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe at gridengine.sunsource.net].



More information about the gridengine-users mailing list